Лидери Српске листе јавно да кажу ко их је натерао у коалицију са Тачијем и Харадинајем

Apr 02 2018
(0) Comments

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић позвао је данас лидере Српске листе да јавно саопште ко их је како је рекао, “натерао да уђу у коалицију са терористима и ратним злочинцима Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем”.

“Ако је то била њихова аутономна одлука, тражимо од правосудних органа Србије да процесуирају такозване српске лидере са Косова и Метохије”, навео је Стаматовић у саопштењу.

Он је позвао део највиших представника Српске православне цркве (СПЦ) да “уместо манекенисања на политичким ‘модним’ ревијама Александра Вучића, хитно почну припреме за враћање седишта Патријаршије у завичај и историјско средиште наше цркве”.

Стаматовић је затражио од председника Србије Александра Вучића да “испоштује вољу 81 одсто грађана Србије који чак ни као услов за чланство у ЕУ, не би подржали признавање косовске независности, као и недвосмислен став 84 одсто испитаника који су против приступања НАТО пакту”.

“Захтевамо од Александра Вучића да одговори грађанима Србије зашто се у понедељак скривао иза ауторитета нашег најоданијег пријатеља, велике Русије, лажући да се још тог дана чуо са Владимиром Путином, а учинио је то тек синоћ”, казао је председник Иницијативног одбора Здраве Србије.

Текст преузет са:  https://beta.rs/politika/86838-stamatovic-lideri-srpske-liste-javno-da-kazu-ko-ih-je-naterao-u-koaliciju-sa-tacijem-i-haradinajem