Опозиција у Србији на прагу уједињења пред изборе у Београду, Стаматовић спрема удар на престоницу!

May 25 2017
(0) Comments

Предсједник покрета “Слободни грађани Србије” Саша Јанковић пружио је руку опозиционарима. Он је најавио састанак са лидером Демократске странке Драганом Шутановцем и предсједником Нове странке Зораном Живковићем. Ипак, ту није крај изненађењима!

Јанковић је на сва уста исхвалио свог дојучерашњег противника Вука Јеремића, рекавши да је спреман и са њим да сарађује, а како сазнајемо у борбу за Београд улази и предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић!

– Изгледа да је потајна жеља многих да покажемо да пелцер Златибора може да се пренесе до Београда. Једно је сигурно, Стаматовић ће са својом Здравом Србијом изаћи на изборе у Београду и освојиту значајан број одборника који ће моћи домаћински да одлучују о судбини престонице – поручили су за “Ало!” из Стаматовићевог кабинета.

Саша Јанковић је навео да је циљ његовог покрета да се превазиђу подјеле у Србији, јер је даље фрагментирање, па да свако “као у Топ листи надреалиста има своју странку”, лоше по Србију. Казао је и да је отворен за сарадњу са Вуком Јеремићем који се у кампањи показао као прави опозиционар.

– Раније није, па сам био резервисан. Није се оглашавао раније, и нисам знао ко је Вук, имао сам искуства током његовог министарског мандата, не баш добра у ономе што сам радио као заштитник. Али током кампање је показао јасну опозициону опредијељеност – казао је Јанковић за ТВ Н1.

Да су опозиционари у добрим односима за “Ало!” је потврдио и лидер ДС-а Драган Шутановац који је казао да је са Јанковићем изградио пријатељски однос. Детаље састанка, међутим, није желио да открива.

– Саша и ја смо изградили један отворен, могу рећи и пријатељски однос. Посебно ми је драго да су такав однос изградили и наши волонтери у кампањи, који се такође виђају. То је још један од показатеља да је наша подршка и свесрдна помоћ његовој предсједничкој кандидатури уродила плодом, јер чланове Демократске странке са активистима у кампањи поред вриједности сада повезује и пријатељство. Са Сашом се виђам сходно обавезама, а разговарамо на различите теме које нису нужно у вези са политиком – истакао је Шутановац.

Извор: Уједињење