Стаматовић: Да ли су Пинк и Жељко Митровић држава изнад државе

Nov 21 2018
(0) Comments

Чајетина, 15.11.2018 – Здрава Србија (ЗС) апелује на министра културе и информисања, на цефовска Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС), као и мисију ОЕБС-а у Београду да, ако ништа друго, замоле, директора и главног и одговорног уредника ТВ Пинк Жељка Митровића да саопшти ко је наредио, наручио, креирао и финансирао монструозни ТВ спот којим је, путем најгледаније ТВ тровачнице у Срба, “бачена фатва и одапета стрела” на Оливера Ивановића који је, потом, без суђења и суда, усред бела дана, усред (српске) Косовске Митровице, јавно стрељан – поновио је, и десети месец заредом, свој захтев председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић.
– Дакле, већ дуго имамо јавно признање директорке ТВ Мост из Звечана да је ТВ спот у формату “предсмртне пресуде” Ивановићу наручила напредњачка “Српска листа”, али ако Звечан, парафом Ивице Дачића на бриселски акт о капитулацији из априла 2013, није, изгледа, под ингеренцијом државе Србије, онда то најгледанији ТВ “Имагинаријум” са националном фреквенцијом (а то значи у власништву свих грађана Србије) – то сигурно јесте. А обе ТВ станице објавиле су исти ТВ урадак против Оливера, с тим што је то “Пинк” зачинио “додатним материјалима” и у својим ударним дезинформативним емисијама – објаснио је Стаматовић.
Он претпоставља да бивши шеф пропаганде ЈУЛ-а Жељко Митровић није ни председник Републике ни народни посланик да би се позвао на имунитет, па би на ТВ Пинк и његовог газду морали да се примењују и закони ове земље. А у члану 11. Закона о оглашавању, изричито пише да, уколико емитер одбије да обелодани прецизне податке о произвођачу огласне поруке и (за)купцу огласног простора, правном лицу и одговорном лицу тог медија се изриче заштитна мера забране обављања делатности у периоду од шест месеци до годину дана.