Борко Стефановић открио идентитет ухапшених нападача на њега

Dec 13 2018
(0) Comments

Београд, 13.12.2018 – Лидер Левице Србије Борко Стефановић открио је данас идентитет  ухапшених због напада на њега у Крушевцу.

Стефановић је новинарима у Београду рекао да су то Данијел Гмијовић, Марко Живковић и Марко Шапоњић, за кога је казао да је био припадник Жандармерије до 2008. године.

“Они су означавани до сада иницијалима, очигледна је намера да се они заштите”, оценио је Стефановић и додао да не тврди да су они криви пре но што се заврши кривични поступак.

Показао је фотографије ухапшених, за које тврди да су у “пословним, полупословним и приватним везама с Гораном Макрагићем, бизнисменом из Крушевца, с управником Казнено-поправног дома Иваном Мијаиловићем и с радником Градске управе у Крушевцу Сашом Делићем”.

“Цела ова екипа су људи који су често видјани на скуповима Српске напредне странке (СНС) по Србији, неки су се и сликали. Били и у Зајечариу и другим местима, увек где је било неко насиље”, казао је Стефановић.

Стефановић је додао да су лидери Савеза за Србију сматрали да су дужни да објаве идентитет осумњичених. “Сматрали смо да је неопходно у светлу бујања насиља да покажемо да знамо ко су и шта раде, и нема никакве потребе да неко крије идентите”, рекао је он.

По Стефановићевим речима одбрана ухапшених ће ићи на то да тај напад окарактеришу као насилнично понашање, а не као покушај убиства, а њихови браниоци већ говоре да ће се случај брзо завршити и да ће се “нагодити”.

“Очекујемо да тужилаштво настави свој посао и да не подлеже притисцима, као и полиција. Наш циљ је и захтевамо да се надју налогодавци напада”, рекао је Стефановић. Додао је и да су ухапшени дали исказ да су “само шетали, ваљда брали цвеће, а ми смо се из Савеза кошкали медју собом, онда су они дошли да виде шта радимо, па је испало да смо још ми њих напали”.

Председник Левице Србије и један од лидера Савеза за Србију Борко Стефановић физички је нападнут 23. новембра у Крушевцу уочи трибине тог опозиционог блока, а повређена су још два члана Левице Србије.

Поред изјаве Стефановића, лидер Двери Бошко Обрадовић је новинарима рекао да је кандидаткињу СНС-а за одборницу у Општини Лучани Наду Јовановић напао Слободан Петровић из Лучана “члан СНС, изразити активиста”. Рекао је и да се Петровић “седам дана пре насртања на Наду Јовановић с њом вербално обрачунавао за шта је и похваљен од председнице Општине Лучани, Весне Стамболић”.

Обрадовић је казао да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није открио осумњиченог за тај напад јер би се “открило да је он члан СНС-а и видело би се ко су прави насилници”. “За обрачун две фракције СНС-а у Лучанима оптужене су Двери и Савез за Србију”, рекао је он и додао да је “трагикомично да власт своју одговорност за насиље пребацује на опозицију.

Извор: Бета