Стаматовић: “Власт уништава индивидуалне пољопривреднике”

Mar 27 2017
(0) Comments

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић изјавио је да актуелна власт не мисли на сељака и не помаже развој пољопривреде већ, напротив, намерава да потпуно уништи индивидуалне пољопривреднике.

Власт “зарад туђег интереса” има намеру да примени споразум са ЕУ, према којем ће странци од 1. септембра моћи да покупују “сву најбољу српску земљу“, тврди Стаматовић.

Према његовом мишљењу, “исте муке муче и војвођанског и шумадијског сељака“, будући да Влада Србије жели да затре све мале пољопривредне произвођаче, јер очигледно има интерес да протежира само “велике стране системе и мистериозне тајкуне“.

Истичући да прави домаћини никада не отуђују своје оранице, које им доносе приносе и обезбеђују основне услове за живот, Стаматовић је обећао свим сељацима и пољопривредницима да ће им вратити достојанство и да ће покренути домаћу производњу.

Једино тако можемо државу извући из ове економске кризе, како млади не би напуштали своја села и одлазили из земље“, рекао је Стаматовић у разговору са ченејским паорима.

Извор: Танјуг, rts.rs