УСТАНИ ЗА КОСОВО: Једино борбом стичемо право на победу!

May 11 2018
(0) Comments
Изјава Александра Вучића да је „Цар Лазар изгубио Косово” представља бестидан покушај садашњег председника Србије да сопствену кривицу за издају Косова и Метохије свали на једну од најсветлијих личности српске историје, те да обесмисли сваку борбу за слободу, независност и целовитост Србије — упозорава Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО, чији је циљ прикупљање 100.000 потписа грађана за референдум против издајничког „правно обавезујућег споразума”

— Да Лазар није пошао на Косово, нас би Турци тим пре поробили, а ми Срби бисмо се осрамотили за вечност. Али, борећи се за Крст часни и Слободу златну, сачували смо образ и стекли право на то да једног дана повратимо Косово и Метохију, што се и збило 1912. године — наводи се у саопштењу Иницијативе.

— Једино борбом и спремношћу на жртву ћемо стећи право да: а) победимо; б) ако, неким случајем, и изгубимо у овој бици, онда да повратимо Косово и Метохију кад за то дође време — управо онако како су то учинили наши преци. Насупрот томе, нечињењем, то јест неборбом, саучествујемо у издаји. Ако пустимо да Косово оде, из страха и бежања од одговорности, онда пред Богом и људима губимо право да га икада више вратимо — поручује Народна иницијатива УСТАНИ ЗА КОСОВО!

Текст преузет са сајта: http://www.pravda.rs/2018/5/10/ustani-za-kosovo-jedino-borbom-sticemo-pravo-na-pobedu/